poniedziałek, 25 kwietnia 2016

[zakończone] ROZDANIE u Ami. - wygraj "Stinger"


WYNIKI >tutaj<

____________________________________________________________________________


baner konkursowy



Coś się kończy, coś zaczyna ;)
17 kwietnia dobiegło końca rozdanie z "Art & Soul", więc pora na nową zabawę! 


Tym razem do wygrania jest: 

"Stinger" 
MIA SHERIDAN

Moja recenzja: >tutaj< (tradycyjnie pojawi się na blogu w trakcie trwania konkursu 



O książce:

Stinger. Żądło namiętności

Los czasem płata figle... Kto powiedział, że konferencje branżowe muszą być nudne? Nawet jeśli tak bywa, to na pewno nie w Las Vegas, mieście, w którym wszystko może się zdarzyć. To właśnie tam pewna poważna młoda osoba, Grace Hamilton, uczestnicząca w Międzynarodowym Zjeździe Studentów Prawa, poznaje Carsona Stingera, aktora z branży erotycznej, z którym spędza kilka upojnych chwil. Ale cóż może na dłużej połączyć dwoje tak odmiennych ludzi, mających całkowicie inne poglądy na świat i życie? Grace to dziewczyna, która uparcie dąży do realizacji swoich celów, a Carson żyje z dnia na dzień i na niczym szczególnie mu nie zależy. Oboje doskonale wiedzą, że ich drogi skrzyżowały się tylko na chwilę... A jednak nie potrafią o sobie zapomnieć. Kiedy szczęśliwym zrządzeniem losu wpadają na siebie ponownie, nie mogą odrzucić tej szansy. Zwłaszcza że w międzyczasie oboje nieco dojrzeli, a Stinger porzucił branżę porno na rzecz służby w armii USA. Romans pięknej pani prokurator i przystojnego komandosa nie przypomina sielanki, ale czy życie bez emocji jest ciekawe?





ZASADY

Rozdanie polega na zgłoszeniu się, zaobserwowaniu bloga (klik) i/lub polubieniu fanpage bloga na facebooku (klik), bądź na Instagramie (klik) oraz udostępnieniu na swojej stronie/blogu/facebooku/Instagramie/google+ (gdzie Ci wygodniej, możesz też wszędzie☺) konkursowego baneru podlinkowanego do tego postu. Proste? Proste! 




WZÓR ZGŁOSZENIA

Obserwuję/lubię na FB jako:
Udostępniam baner: (link)
Mój e-mail:



Będzie mi miło jeśli dołączysz do obserwatorów bloga na Instagramie >klik< 




Regulamin "Rozdania u Ami.":

1. Organizatorem rozdania jest Ami. autorka bloga recenzjeami.blogspot.com
2. Nagrodą w konkursie jest nowy egzemplarz książki "Stinger" Mia Scheridan.
3. Rozdanie trwa od 25.04.2016 r. do 13.05.2016 r. do godziny 23:59. Zgłoszenia które pojawią się później, nie będą brane pod uwagę.
4. Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest dołączenie do obserwatorów bloga i/lub polubienie fanpage bloga na facebooku 
5. Należy umieścić baner konkursowy na swoim blogu lub udostępnić go na FB/google+/Instagramie
6. Uczestnikiem może być każdy, kto posiada adres korespondencyjny na terenie Polski.
7. Zwycięzca zostanie wyłoniony w drodze losowania.
8. Wyniki konkursu zostaną opublikowane w osobnym poście, w ciągu 7 dni od daty zakończenia rozdania.
9. Jeśli zgłosi się mniej niż 15 osób - rozdanie zostanie anulowane.
10. Ze zwycięzcą skontaktuję się mailowo. W przypadku braku odpowiedzi w ciągu 3 dni, wylosuję inną osobę.

11. Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych (Dz. U. z 2004 roku Nr4, poz. 27 z późn. zm.).
12. Jako Organizator - zastrzegam sobie prawo wprowadzenia zmian w regulaminie w trakcie trwania konkursu.




Zapraszam i życzę powodzenia!

sobota, 23 kwietnia 2016

Zachęcajka #20 | Światowy Dzień Książki, czyli rabatowy zawrót głowy

W dniu dzisiejszym, 23 kwietnia, po raz 20. obchodzimy Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich, znany również jako: Międzynarodowy Dzień Książki czy Światowy Dzień Książki. Jest to doroczne święto organizowane przez UNESCO w celu promocji czytelnictwa, edytorstwa i ochrony własności intelektualnej za pomocą praw autorskich.

Czy wiecie, że ustalono tę datę ze względu na to, że w tym dniu 1616 roku zmarli Miguel de Cervantes, William Szekspir i historyk peruwiański Inca Garcilaso de la Vega, a pomysł na to święto narodził się w Katalonii? W tym miejscu Hiszpanii 23 kwietnia to dzień świętego Jerzego, a zgodnie z długą tradycją, kobiety obdarowywano w tym dniu czerwonymi różami, mającymi symbolizować krew smoka pokonanego przez św. Jerzego. Później kobiety zaczęły odwzajemniać się mężczyznom podarunkami z książek. (źródło: tanayah)

By ułatwić wam poszukiwanie prezentów z okazji dzisiejszego święta - przygotowałam mały przegląd promocji i rabatów jakie z tej okazji przygotowały dla nas internetowe księgarnie ;) Enjoy!

(w celu przeniesienia na stronę promocji wystarczy kliknąć w grafikę)












W skrócie:
  • Tania książka -35% + gratisy do zamówień (zakładki/kubki/torby) + konkursy z okazji 10. urodzin :)
  • Nieprzeczytane.pl darmowa wysyłka Paczką w Ruchu dla zamówień powyżej 20 zł, lub darmowa dostawa przez Pocztę Poslką za każde zamówienie powyżej 70 zł + zawsze fantastycznie niskie ceny, na wszystkie książki! 
  • Empik 3za2, znana i powszechnie lubiana promocja, tym razem trwa zarówno w empik.com jak w i salonach Empiku.
  • Świat Książki w dniach 22-26 kwietnia każde zamówienie powyżej 50zł otrzyma w gratisie bawełnianą torbę ;) + zawsze niskie ceny na nowości i zapowiedzi ;) (35%)
  • Aros.pl -40% na książki wydawnictwa Czwarta Strona + mega niskie ceny na inne książki ;)
  • Matras -30% na wszystkie książki w dniach 22-24 kwietnia
  • Ravelo rabaty od 30% do nawet 79%, czyli kto szuka ten znajdzie ;)


To gdzie kupicie nową książkę z okazji "jej" święta? :)


czwartek, 21 kwietnia 2016

Wyniki rozdania u Ami z książką "Art & Soul"


WYNIKI


Dziękuję Wszystkim za udział w rozdaniu! Zabawa trwała od 22.03.2016 do 17.04.2016 do godz. 23:59 - w tym czasie zgłosiło się 148 osób.

Spośród zgłoszeń zamieszczonych pod postem konkursowym wybrałam te, które spełniły warunki konkursu określone w regulaminie i ułożyłam je w kolejności chronologicznej, co dało poniższą listę od 1 do 148. Następnie za pomocą programu na stronie Losowe.pl, który generuje szczęśliwe liczby spośród przedziału 1-148 wygenerowałam szczęśliwą liczbę, do której posiadacza trafi konkursowa nagroda, tj. książka pt. "Art & Soul"


Lista uczestników (chronologicznie):
  1. Monika Wasiluk
  2. Judyta Z
  3. Niko N.
  4. Just yśka
  5. Dagmara Janicka
  6. Ewelina W
  7. Niebieska zakładka
  8. Katarzyna Kwiatkowska
  9. książkowa kraina
  10. Patka
  11. izabela81
  12. Księgarnia wspomnień
  13. Kasiaaaaa
  14. Edyta Chmura
  15. zaczytanamarta
  16. Gosche
  17. posredniczkaa
  18. Monika Piotrowska-Wegner
  19. Natalia Lutoborska
  20. Natalia Z
  21. Kto czyta nie pyta
  22. Aneta Adamczuk
  23. Daria kwiatkowska
  24. Małgorzata Jabłońska
  25. Patrycja Fornal
  26. Grażyna Wróbel
  27. Wiktoria S
  28. Klaudia M
  29. wercix99
  30. rude
  31. Gosia Stefaniuk
  32. Ignite
  33. Beata Kandzia
  34. Wei rdo
  35. Mika D.
  36. Katherine Parker
  37. Elena Silver
  38. Agata
  39. little black
  40. Nikare
  41. coffee ♥
  42. Do Ostatniej Strony
  43. Iwona
  44. Miriam Fraser
  45. Nikola Rzepecka
  46. Ewka
  47. Aga A.
  48. oxfordka
  49. Dominika Bruzda
  50. Doomisia♥
  51. Karolina Klekowska
  52. Magia słowa
  53. Martha Oakiss
  54. mariaxdex
  55. Mea Culpa
  56. Kasia Płaza
  57. Grace Holloway
  58. Made lainee
  59. Bookowa Dama
  60. Koneko x
  61. megi94
  62. M.ina
  63. Wiktoria Ktoś
  64. lili lala
  65. werka777
  66. Keira -
  67. Anastazja B.
  68. Martyna Lewandowska
  69. Monika Łaznowska
  70. Ola K.
  71. tygrysica
  72. Ewelina Wiśniewska
  73. Oblicza Rozy
  74. Iza Batraniec
  75. Zjadam Skarpety
  76. Mariolka Rytter
  77. Primrose
  78. Alek
  79. Daga Błaszczyk
  80. Julia K.
  81. Matra Musialska
  82. Gosia Krak
  83. Lekturia Blog
  84. Patrycja Sudoł
  85. Yelle
  86. Zakochanaa
  87. Ewelina Poc
  88. Adriana Ostaszewicz
  89. Szczęśliwa Mama
  90. Gosia Pawlaczyk
  91. Gab riela
  92. Piotr Iwanowski
  93. Natalia
  94. Magdalena W.
  95. Ania Wolniak
  96. Teresa K
  97. Proffessional Bookworms
  98. Aneta Pachurka
  99. Alina Szymczak
  100. Desari
  101. sylwia s
  102. Basia Grencel
  103. Bogdan N
  104. Anna Nawrocka
  105. Wiktoria Guziewicz
  106. Pami1807
  107. Kinga
  108. Detektyw Książkowy
  109. need2read
  110. Kasia Piwoda
  111. Roberta Raj
  112. Cuki
  113. Alojka
  114. Sylwka S.
  115. Ola G.
  116. Justyna Kułak
  117. Ayumi O
  118. Patrycja S
  119. Książki według Wiktorii
  120. Zawsze uśmiechnięta!
  121. Olanto Magic
  122. Meredith
  123. I lovebooks
  124. Nadia
  125. Zosiek
  126. mejaczek
  127. Zosia Samosia
  128. Magdalena Jagła
  129. Z książką w ręku
  130. Karolina Borecka
  131. Raven
  132. Aya
  133. raeszka
  134. Recenzje Loly
  135. Susan Kelley
  136. Nefretiti
  137. ♥♥ tгยś tгยś ♥♥
  138. Nathalee xxx
  139. Anka
  140. Daga Wiench
  141. Paulina S
  142. Klaudia Aleksandra Grabowska
  143. Book Monster
  144. dorota wysocka
  145. Lena S
  146. lizzie
  147. Aingeal Maith
  148. martucha180

Zrzut ekranu z losowania:



Wygrała osoba, której szczęśliwa liczba to: 66 czyli Keira - 

Gratuluję! Za chwilę powinnaś otrzymać ode mnie mejla w sprawie odbioru książki. Proszę Cię o odpowiedź w ciągu 3 dni - w przypadku jej braku, wylosuję inną osobę.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział w zabawie i zapraszam na nowe konkursy!

piątek, 15 kwietnia 2016

"Pokój" Emma Donoghue


Te cztery ściany to jedyne miejsce, jakie zna. Tu się urodził, tu się bawił i tu też uczył się ze swoją Mamą. To tutaj był prawdziwie szczęśliwy, bo mógł do woli cieszyć się obecnością i bliskością ukochanej Mamy.

Mały Jack z dziecięcą fascynacją opowiada o ulubionych zabawach i ubraniach, o przyzwyczajeniach i codziennych rytuałach. To z jego perspektywy poznamy "Jajowęża" i Starego Nicka. Dowiemy się, dlaczego musi zasypiać w szafie i na czym polega "częstowanie się" czy "Niedzielna Rozpusta". To właśnie on wytłumaczy nam, że Pokój, to tak naprawdę, jedyne w całym wszechświecie pomieszczenie, w którym żyją prawdziwi ludzie, czyli on i jego Mama...

"Pokój" to opowiedziany przez pięcioletniego chłopca, przejmujący i zapadający w pamięci opis traumatycznych przeżyć Mamy i małego Jacka, dla którego tytułowy Pokój był całym światem.

Jednak "Pokój" to też wydarzenia, które mają miejsce po wydostaniu się do "Nazewnątrz". To opis wielu trudności związanych z życiem wśród ludzi oraz rodzących się konfliktów między nierozłącznymi dotąd Mamą i Jackiem. Bo chłopiec nie tylko, nie potrafi odnaleźć się w tym wielkim, obcym świecie, ale również, po raz pierwszy, nie jest w stanie zrozumieć zachowania swojej Mamy. Jej znajomość "Nazewnątrz" i potrzeba bliskości tych wszystkich ludzi, budzą w chłopcu nieznane dotąd uczucia zazdrości, frustracji i strachu przed rozłąką. Powrót do "Nazewnątrz" powoduje, że mały Jack, urodzony i wychowany w hermetycznym, tytułowym Pokoju, musi nauczyć się wszystkiego od nowa, a przede wszystkim - musi nauczyć się, jak ma się dzielić swoją Mamą.

Autorka poprzez swoją książkę, każe nam zastanowić się nad traumatycznymi i wielowymiarowymi skutkami przebywania w zamknięciu, które odbijają się na ludzkiej psychice. Uświadamia ogrom wyzwań, jakich wymaga proces resocjalizacji i ponowne przystosowanie się do życia w społeczeństwie, albo - przystosowanie się do niego w ogóle. Sposób narracji (narratorem jest pięcioletni chłopiec) jeszcze bardziej podkreśla wiarygodność i tragizm całej tej potwornej sytuacji związanej z uprowadzeniem oraz potęguje ogrom zła, jakie spotkało Mamę i Jacka, którzy teraz muszą stawić czoła światu. Niezaprzeczalnego uroku książce dodaje jednak typowo dziecięcy styl wypowiedzi - pełen błędów, przekształceń i dziwnych zwrotów oraz zaskakującej mądrości jaką wykazywał chłopiec. Narracja jest chyba największą zaletą tej książki - robi naprawdę wielkie wrażenie. Przetłumaczyć te wszystkie skróty myślowe i dziecięce słowotwórstwo na pewno nie było łatwo, dlatego kłaniam się w pas autorce przekładu - Ewie Borówce - bo wykonała naprawdę kawał dobrej roboty! 

"Pokój" to oryginalnie napisana książka, która z każdą kolejną stroną wciągała mnie w swój świat coraz bardziej i bardziej. Pojawiły się nawet chwile, że dosłownie nie mogłam się od niej oderwać...

Ta książka to zatrważający opis przemocy psychicznej oraz walki ze strachem. To także udana próba wejrzenia w głąb dziecięcej psychiki, łącznie ze wszystkimi pytaniami i próbami szukania odpowiedzi oraz (a może przede wszystkim) wzruszająca i chwilami wręcz zdumiewająca opowieść o woli walki i sile macierzyńskiej miłości, która pozwoli przetrwać nawet największe zło. Warto, powtarzam warto przeczytać.


__________________________________________________________________________
Emma Donoghue, Pokój, stron 408, Wydawnictwo Sonia Draga, 2016
Przekład: Ewa Borówka




środa, 13 kwietnia 2016

Książkowe wyrzuty sumienia (po raz pierwszy)


Wiecie jakie książki mam na myśli? Te, o których marzyłam, które w końcu kupiłam/dostałam i które zalegają na moich półkach czekając na swoje pięć minut, bo wciąż coś przeszkadza mi w ich lekturze (coś, czyli nowe książki). Dlatego krzyczę dość! Pora na książkowy rachunek sumienia. Na pierwszy raz przygotowałam 8 podpunktów. Czasem są to pojedyncze tytuły, a czasem całe serie. Błagam, nie oceniajcie mnie! No bo wiecie, przewiduję kolejne odsłony postu, także ten... Dobra, nie przynudzam już. Zaczynajmy:


1. Książki z serii Leniwa niedziela. 
Znacie to? Omójboże! Mają takie przepiękne okładki! I te grzbiety! Tak im się mienią! I fabularnie też takie dla mnie (no, przynajmniej kilka). Zaczęłam od Jojo Moyes. Potem kupiłam jeszcze dwie. A potem znowu. I tak dalej. No bo przecież tak świetnie wyglądałyby razem na półce, nie? Kolekcje są super. No to ile ich mam? 9. Ile z nich przeczytałam? 0. Bez komentarza.

2. Seria Lux.
Uwielbiam Jennifer L. Armentrout (alias J. Lynn). Jej książki z serii "Zaczekaj na mnie" bardzo mi podpasowały. Toteż skusiłam się na Obsydiana (bo wszyscy chwalili). Nie zdążyłam go jednak przeczytać, bo zaraz wyszedł Onyks ("zaraz" czytaj: pół roku). Potem pojawił się tom trzeci. I czwarty (który dostałam na imieniny, no bo serię trzeba przecież kompletować). Potem piąty. Teraz wyszedł szósty. Czekają. Na czas, na nastrój, na chęci. Never ending story.

3. Książki Colleen Hoover.
Najpierw było Hopeless kupione na jakiejś promocji Znaku w tej fali ogólnego hoover'owego szaleństwa. Potem wyszły jej inne książki: Pułapka uczuć (i dwa kolejne tomy), Maybe someday, Ugly love. No, i mam je wszystkie. Ale skoro już je mam… to mam. Przecież nigdzie nie uciekną, prawda? 

4. Miasto kości + Miasto szkła. 
Dwa tomy (bo jeden to głupio) kupione ponad rok temu, na jakiejś promocji w arosie, by wreszcie przekonać się o co chodzi z tą całą Cassandrą Clare i jej Darami Anioła. Jak się domyślacie - nadal nie wiem.

5. 7 razy dziś. 
Oj, nawet nie wiecie jak bardzo zafiksowałam się na tę książkę. Trudno ją było co prawda zdobyć. Udało się wreszcie gdzieś na allegro, za bezcen i radości nie było końca. Ale oczywiście zanim zdążyłam ją przeczytać - doczekała się pięknego wznowienia. Także ten...

6. Dwa kolejne tomy Mary Dyer.
Po przeczytaniu pierwszego tomu utknęłam w fazie książkowego kaca, więc postanowiłam dać sobie czas na złapanie oddechu. Łapię go już drugi rok... Nawet nie pytajcie.

7. Delirium
Przypomina wam to coś? Omójboże, MUSZĘ mieć tę książkę!!! No to mam. Całą trylogię. It's not even funny. 

8. Seria Inni Anne Bishop
Otrzymałam propozycję recenzencką trzeciego tomu, no ale jak miałam czytać trzeci, skoro nie znałam dwóch poprzednich? Ale że akurat zbliżało się moje święto... wykorzystałam pretekst pod hasłem: chcę je dostać, będę czytać natychmiast, obiecuję! I dostałam. Czy przeczytałam? Nie. Mój entuzjazm coś pochłonęło, a książki grzecznie odłożyłam na półkę. Ale kiedyś je przeczytam, obiecuję!

cdn.



A jakie są wasze książkowe wyrzuty sumienia?
Czekam na wyznania i tytuły!


poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Zachęcajka #19 | Teatr Wskrzeszonych


ZŁO WKRACZA DO GRY. DOKĄD CIĘ ZABIERZE?...

TEATR WSKRZESZONYCH Tatiany Jachyry już w kwietniu w REPLICE

Prokurator okręgowy Michał Gabryjelski przejmuje śledztwo w sprawie seryjnego mordercy, który pozostawia na cmentarzach ciała młodych kobiet, ubranych w suknie ślubne. Czując, że dochodzenie wymyka mu się z rąk, za namową znajomego decyduje się na powołanie biegłego psychologa, profilera Wiktora Franka. Liczy, że znajomość ludzkiej psychiki, którą posiada mężczyzna i jego wyjątkowa empatia pomogą trafić na ślad mordercy.


"Ciche szepty rozcinanych tkanek, kiedy skalpel, prowadzony wprawną ręką, starał się wydobyć informacje i głośny, pełen histerii krzyk sprzeciwu wycinanych organów, które, pobrane do analizy, skazane będą na długie tortury powracających wspomnień." - fragment, Teatr Wskrzeszonych


"Pisanie tej książki było ekscytującą, ale i chwilami wyczerpującą podróżą po meandrach ludzkiego umysłu, poezji obłędu i otchłani zła; zmierzeniem się z własnymi lękami. Kiedy tworzysz postać, ta postać zaczyna żyć w tobie, być częścią ciebie. Tak było i w moim przypadku. I bywało trudno. Ale najważniejsze, że wraz z zakończeniem pracy nad „Wskrzeszonymi” bohaterowie pozostali na stronach powieści, a nie w mojej psyche." - Tatiana Jachyra


"Hitem będzie film, którego scenariusz zostanie napisany na podstawie tej książki. Jeśli wydawało wam się, że książki Chucka Palahniuka są pełne przerażającej grozy, to dlatego, że nie czytaliście jeszcze Tatiany Jachyry. „Fight Club” to tylko romantyczna historia przy „Teatrze wskrzeszonych”." - Piotr Adamczyk, pisarz („Dom tęsknot”, „Pożądanie mieszka w szafie”)




TATIANA JACHYRA
Pasjonuje się wszystkim, co symboliczne i mistyczne, co znalazło i nadal znajduje odzwierciedlenie w jej pisarskiej twórczości. Mierząc się z tematami tabu, sięgnęła po oryginalny gatunek, jakim jest thriller erotyczny i stworzyła skandalizująca powieść „Wieczerza” (2013).
Strona autorska: www.tatianajachyra.com



* * *

Nie wiem jak Wy, ale ja z niecierpliwością czekam na tę premierę. "Wieczerzą" byłam zachwycona i mam nadzieję, że "Teatr Wskrzeszonych" okaże się równie dobry. Oczekiwania mam spore... Oby autorka mnie nie zawiodła! Zaintrygowanych odsyłam do mojej recenzji "Wieczerzy" >tutaj<


sobota, 9 kwietnia 2016

Wyniki konkursu z książkami polecanymi przez Ami



WYNIKI


Konkurs trwał od 04.03.2016 do 30.03.2016 do godz. 23:59 - w tym czasie zgłosiło się aż 206 osób! 

Spośród zgłoszeń zamieszczonych pod postem konkursowym wybrałam te, które spełniły warunki konkursu określone w regulaminie i ułożyłam je w kolejności chronologicznej, co dało poniższą listę od 1 do 206. Następnie za pomocą programu na stronie Losowe.pl, który generuje szczęśliwe liczby spośród przedziału 1-206 wygenerowałam szczęśliwą liczbę, do której posiadacza trafi konkursowa nagroda, tj. wybrana książka. Przypomnę, że preferowane nagrody wybieraliście spośród następujących książek:
- "Dziewczyna z pociągu" Paula Hawkins 
- "Prawda o dziewczynie" T.R. Richmond
- "Sześć serc" L.H. Cosway
- "Amber" Gail McHugh



Lista uczestników (chronologicznie):
  1. Martha Oakiss
  2. Małgorzata Jabłońska
  3. posredniczkaa
  4. Souvenirmaniac
  5. kicia779
  6. Gosia Krak
  7. Książko Miłości Moja
  8. Marta Jac
  9. Kryśka #Wybebeszamy_Książki
  10. Grażyna Wróbel
  11. Anka Krzyczkowska
  12. Laura Grzesiak
  13. Patrycja Waniek
  14. Alannada
  15. Books World
  16. Kasia Piwoda
  17. Dominika Dziedzic
  18. Mariola Wiś.
  19. Martyna Lewandowska
  20. Miriam Fraser
  21. Ola G.
  22. Emila Kejna
  23. Patrycja Fornal
  24. Z książką w ręku
  25. mariaxdex
  26. Katrina
  27. Do Ostatniej Strony
  28. Klaudia M
  29. Mea Culpa
  30. Karolina Klekowska
  31. Storm Wind
  32. Alex S.
  33. Bohaterka Realna
  34. Made lainee
  35. Agusia
  36. Pyśka xD
  37. Justyna Wika
  38. Paulina Łakoma
  39. Sylwka S.
  40. ma ra
  41. izabela81
  42. Poetka A
  43. Aga A.
  44. Gab riela
  45. Cuki
  46. Pisane Myślami
  47. Daria S
  48. Łukasz Marciniak
  49. Marta Tadych
  50. Beata Kandzia
  51. Kasia Płaza
  52. Ola Zuch
  53. Ann Moore
  54. justyna romanik
  55. lily16100
  56. Iza Batraniec
  57. Kasia Leja
  58. Wlodek Piasecki 
  59. Doomisia♥
  60. Anna De
  61. Ola K.
  62. Lucyna Pięta
  63. Magia słowa
  64. Gosche
  65. Wiktoria S
  66. Natala
  67. Dominika Bruzda
  68. Piętaszek
  69. dobra.ksiazka
  70. Desari
  71. Aya
  72. M.ina
  73. Minni
  74. Layla A.
  75. Ignite
  76. Joanna Walczyk
  77. Karolina Sosnowska
  78. Katarzyna Iwańczak
  79. Anna Kulawiak
  80. Weronika Odziomek
  81. Niko N.
  82. Kasia E
  83. Insane
  84. Małgorzata R
  85. Raven
  86. Victoria z Czytelniczych myśli
  87. Julia Bagińska
  88. Klaudia Malik
  89. JustinaJ
  90. Katarzyna Kwiatkowska
  91. Natalia Lutoborska
  92. Zakochanaa
  93. klaudiaw41
  94. Anna Żdanuk
  95. Katarzyna Wierzba
  96. Adam Kujawski
  97. Naomi Stark
  98. Paulina
  99. Rose Belle
  100. Izabela Wolanin
  101. Prosta Marzycielka
  102. Pani Lecter
  103. Dakota
  104. Aleja Czytelnika
  105. Julia Drzonkowska
  106. Marta Biskup
  107. Ania P
  108. Jasmine Vise
  109. Monika Wasiluk
  110. Ann Wars
  111. Monika Łaznowska
  112. EwaS.
  113. Monika Wilczyńska
  114. Sara Gray
  115. Magdalena Jagła
  116. g h-m
  117. Karolina M.
  118. Another Desire
  119. Monika Kazimierczak
  120. Natalia Łucja
  121. Małgorzata Górna
  122. Marta
  123. Abbadona Szeolska
  124. Lena S
  125. Królewskie Recenzje
  126. martucha180
  127. coffee ♥
  128. madziusia
  129. Patka
  130. Mariolka Rytter
  131. need2read
  132. Koneko x
  133. Katarzyna P-k
  134. Zjadam Skarpety
  135. Lena W.
  136. Sławek 20
  137. Adriana Ostaszewicz
  138. kanwuje czytam testuję
  139. Rentilka
  140. Meredith
  141. Wiktor Bury
  142. Agnieszka Borowska
  143. Edyta Chmura
  144. Magdalena Sz L
  145. lili lala
  146. Dagmara Janicka
  147. Bogdan N
  148. SallyBrovn
  149. Gosia Pawlaczyk
  150. Natalia Z
  151. Teresa K
  152. Ania Wolniak
  153. Malwa
  154. Aneta Pachurka
  155. Alina Szymczak
  156. Basia Grencel
  157. Kasiaaaaa
  158. Nadia
  159. Zawsze uśmiechnięta!
  160. Ewka
  161. Nikare
  162. Keira -
  163. Piotr Iwanowski
  164. xtheisabellex
  165. sylwia s
  166. Wiktoria Ktoś
  167. Yuu_Hyakuya
  168. Jessie
  169. Niebieska zakładka
  170. Anna Nawrocka
  171. Daria kwiatkowska
  172. Mika D.
  173. Elena Silver
  174. Madzia
  175. Izabela Łęcka
  176. Agnes C.
  177. Primrose
  178. Marta Musialska
  179. Kamila Marta
  180. Joanna Maziarka
  181. Ewelina Poc
  182. Cassandra De Lune
  183. Proffessional Bookworms
  184. Daga Wiench
  185. Isabel Czyta
  186. Pani Komoda
  187. Szczęśliwa Mama
  188. Pami1807
  189. Kinga
  190. Wiktoria Guziewicz
  191. Insane Sanity
  192. Marysia
  193. Sylwia Dziadkowska
  194. Oblicza Rozy
  195. Michalina Foremska
  196. Melisa Anonim
  197. Mylene 17
  198. Alojka
  199. Saszka K
  200. Dorota Wysocka
  201. Julia K.
  202. Aingeal Maith
  203. lizzie
  204. mejaczek
  205. Lawendowe Pole
  206. Maria Konieczny


Zrzut ekranu z losowania:




Wygrała osoba, której szczęśliwa liczba to: 77 czyli Karolina Sosnowska 

Gratuluję gorąco! I proszę Cię o mejla w sprawie odbioru nagrody, którą sobie wybrałaś :)

Dziękuję wszystkim za udział i zachęcam do śledzenia bloga, wkrótce nowe konkursy ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...